HeiQ onthult anti-geur technologie voor veren- en donsproducten

HeiQ introduceert een innovatieve aanvulling op het HeiQ Fresh assortiment om hardnekkige geurtjes op veren en dons producten te elimineren. Hiermee wordt een probleem aangepakt dat tot nu toe door niemand is opgelost.

Biobased HeiQ Fresh for Feather & Down maakt gebruik van een unieke combinatie van pre- en probiotica (synbiotica) die helpt de stinkende bestanddelen af te breken.
Deze innovatie zal worden getoond op de Techtextil 2024 Zwitserse paviljoen, waarmee HeiQ zijn reputatie als expert in geurmanagement versterkt. HeiQ Fresh for Feather & Down is een 100% biogebaseerde technologie die is ontwikkeld om de hardnekkige geur tegen te gaan die vaak wordt geassocieerd met veren jassen, dekbedden en kussens. Deze innovatieve oplossing is ontwikkeld om een veelvoorkomend probleem aan te pakken waarmee zowel fabrikanten als consumenten worden geconfronteerd en betekent een belangrijke sprong voorwaarts op het gebied van geurbeheer door een belangrijk bezwaar tegen aankoop weg te nemen. Het belangrijkste probleem ligt in de natuurlijke olieafscheiding van de eend of gans die zorgt voor de natuurlijke waterdichtheid. Hoewel deze olie essentieel is, wordt het de bron van de ongewenste geuren die blijven hangen ondanks conventionele reinigingsmethoden. HeiQ Fresh for Feather & Down pakt dit probleem frontaal aan door gebruik te maken van de kracht van synbiotica (pre- en probiotica). Door middel van een geavanceerd proces verwijdert de technologie die tijdens de productiefase wordt toegepast effectief bacteriële voedingsstoffen die aanwezig zijn in de veren en het dons, waardoor de vorming van hardnekkige en onaangename geuren wordt voorkomen. Uitgebreide tests hebben een significante vermindering van onaangename geuren aangetoond, zelfs na langdurig gebruik, wat de doeltreffendheid van deze oplossing bevestigt. De menselijke sensorische testmethode volgens ISO 17299-1 is de aanbevolen testmethode. Mike Abbott, hoofd van de HeiQ Textiles & Flooring Business Unit, zegt: “De nieuwe toevoeging aan het HeiQ Fresh assortiment pakt een echt probleem aan waar veel merkpartners en fabrikanten al tientallen jaren mee te maken hebben. Nu er geen sprake meer is van kwalijke geurtjes, nemen we ook een relevant obstakel weg voor de aanschaf van veren en dons artikelen, een probleem dat niemand tot nu toe kon oplossen.”