HeiQ Synbio haalt contract binnen bij Ecolab

HeiQ is verheugd te kunnen aankondigen dat haar Life Sciences Business Unit een belangrijke distributeursovereenkomst heeft getekend met Ecolab Inc. voor de levering van HeiQ Synbio Cleaners, een product van het industriële biotechnologieplatform van het bedrijf dat natuurlijke synbiotische ingrediënten gebruikt voor een zeer effectieve reiniging.

Deze vijfjarige leveringsovereenkomst met Ecolab, een wereldleider in oplossingen en diensten op het gebied van water, hygiëne en infectiepreventie, zal Ecolab haar klanten een reeks reinigingsproducten aanbieden die zijn ontwikkeld met behulp van het HeiQ Synbio technologieplatform. HeiQ ontvangt een eerste vooruitbetaling van €1,8 miljoen ter ondersteuning van de investering die nodig is voor de eerste twee jaar van marktintroductie, en indien succesvol, aanvullende minimale contractuele orders voor de volgende drie jaar, waarmee in totaal minimale inkomsten van €11 miljoen worden gegenereerd. Ecolab krijgt de exclusieve distributierechten op het gebied van B2B-reiniging voor de Europese Unie, de EVA-landen en het Verenigd Koninkrijk.

Het HeiQ Synbio technologieplatform is ontwikkeld door HeiQ Chrisal N.V., dat in Q2 2021 deel ging uitmaken van de HeiQ Group als een van HeiQ’s drie capaciteitsverhogende acquisities. Deze distributeursovereenkomst met Ecolab als toonaangevende kanaalpartner voor hygiëne volgt op HeiQ’s de afgelopen twee jaar aanzienlijk geïnvesteerd in het HeiQ Synbio technologieplatform. De verbindingen hebben het eerste EU Ecolabel voor probiotische reiniging gekregen en zijn ontwikkeld in overeenstemming met de nieuwe ontwerpverordening voor wasmiddelen van de EU.

Carlo Centonze, medeoprichter en CEO van HeiQ plc, zegt: “We zijn verheugd om samen te werken met Ecolab, een wereldleider in de ontwikkeling en distributie van oplossingen voor hygiëne en infectiepreventie. Deze overeenkomst bevestigt de ontwrichtende kwaliteiten van ons HeiQ Synbio industrieel biotech platform en zijn innovatieve first mover positie in de markt.

Door ons partnerschap zullen we nauw samenwerken met Ecolab om verdere opwindende en innovatieve toepassingen te ontwikkelen voor ons HeiQ Synbio technologieplatform, waardoor we het potentieel hebben om nog meer nieuwe markten en toepassingsgebieden te openen. We zijn er trots op dat we met onze HeiQ Synbio biotechnologie bijdragen aan het verbeteren van het leven van mensen door hygiëne, bescherming en duurzaamheid toe te voegen aan producten die we dagelijks gebruiken.”

Adrian Studer, EVP & Market Head, Ecolab Europe zei: “Onze klanten in Europa zijn zeer gefocust op duurzame reinigingsoplossingen en in een omgeving waar de regelgeving snel verandert, is deze overeenkomst een voorbeeld van de stappen die we nemen om te voldoen aan de evoluerende doelstellingen van onze klanten en ons eigen doel om een positieve impact op de planeet te stimuleren.

De samenwerking met HeiQ creëert een aanvullend productaanbod met interessante en langdurige milieucontrole in specifieke schoonmaakomgevingen dat samenwerkt met onze bestaande best-in-class schoonmaakoplossingen. We kijken ernaar uit om gebruik te maken van de kracht van Ecolab’s diepgaande marktexpertise en ons verkoopteam om de implementatie in heel Europa te stimuleren.”