HeiQ breidt toepassing van HeiQ Allergen Tech uit naar meubelstoffen door samenwerking met Culp

HeiQ werkt samen met Culp om HeiQ Allergen Tech, een 100% biobased* oplossing die allergenen op textiel vermindert, aan te brengen op meubelstof.

HeiQ kondigt de uitgebreide toepassing aan van HeiQ Allergen Tech om de voordelen van deze biobased textieltechnologie naar de markt voor gestoffeerde interieurmeubelen te brengen, wat een unieke lancering in dit segment betekent.

HeiQ Allergen Tech is al met succes toegepast in beddengoed zoals kussens, lakens en matrassen van toonaangevende merken. En nu Culp Bekledingsstoffen, een divisie van Culp, Inc. en een van ’s werelds grootste leveranciers van meubelstoffen, gaat deze technologie aanbieden aan fabrikanten van gestoffeerd meubilair. De samenwerking is erop gericht om de bewezen voordelen die duizenden eindgebruikers in hun slaapkamer genieten, uit te breiden naar alle leefruimten, aangezien de twee bedrijven het gebruik van HeiQ Allergen Tech uitbreiden naar andere dan slaapproducten. Door deze speciale samenwerking zal Culp de met HeiQ Allergen Tech verbeterde stoffen voor interieurbekleding introduceren in onder andere Noord- en Zuid-Amerika, met Culp als exclusieve leverancier.

HeiQ Allergen Tech pakt het probleem van allergenen van huisstofmijt en huisdierallergenen in textiel effectief aan met behulp van actieve probiotica, waardoor het ideaal is voor toepassingen in gestoffeerde meubels, zoals banken, fauteuils en andere gestoffeerde meubelproducten, die tot de huishoudelijke artikelen behoren die zelden of nooit worden gewassen. Deze natuurlijk afgeleide technologie werkt op de achtergrond met zijn continue reinigende werking om allergenen op de behandelde stof te verminderen en zo een comfortabelere leefomgeving te creëren.

De eerste behandelde stoffen als resultaat van de samenwerking werden onthuld op de Interwoven 2024 beurs op 7 en 8 mei in High Point, NC, VS, waar de teams van HeiQ en Culp alle bezoekers graag meer details gaven.

Culp Upholstery Fabrics, bekend voor het leveren van een breed scala aan meubelstoffen over de hele wereld, levert modieuze, stijlvolle stoffen met een brede aantrekkingskracht aan de grootste woninginrichting retailers en fabrikanten. Nu, met de integratie van HeiQ Allergen Tech, brengen Culp en HeiQ innovatie naar huizen, kantoren en alle leefruimtes met gestoffeerde meubels.

Probiotica: de kracht die met de natuur samenwerkt, niet ertegen

De gepatenteerde technologie van HeiQ Allergen Tech is 100% biobased en duurzaam. Probiotica, ook wel bekend als “goede bacteriën” met voordelen voor mens en dier, koloniseren de behandelde stoffen, waardoor er geen ruimte meer is voor schadelijke huisstofmijt of allergenen van huisdieren om zich te nestelen en de ideale omstandigheden worden gecreëerd voor betere en comfortabelere leefruimtes.

“We zijn verheugd om samen te werken met Culp om HeiQ Allergen Tech te introduceren op de meubelmarkt,” zegt aldus Mike Abbott, hoofd van de HeiQ Textiles & Flooring Business Unit. “Allergieën worden veroorzaakt door verschillende allergenen en zijn een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen ter wereld. Volgens een artikel in de International Archives of Allergy and Immunology heeft naar schatting 40% van de wereldbevolking last van allergieën.Deze samenwerking stelt ons in staat om een belangrijk probleem aan te pakken waarmee consumenten in hun huizen en leefruimtes worden geconfronteerd door het verminderen van allergenen van huisstofmijt en huisdieren op gestoffeerde stoffen die mensen elke dag gebruiken. Met deze samenwerking vestigt HeiQ zich verder als leverancier van oplossingen voor problemen die miljoenen mensen wereldwijd treffen, zoals aandoeningen die worden veroorzaakt door allergenen van huisstofmijt en huisdieren.”

“Onze samenwerking met HeiQ betekent een opwindende nieuwe innovatie voor Culp,” zegt Tammy Buckner, Senior Vice President Design en Marketing van Culp Upholstery Fabrics. zegt Tammy Buckner, Senior Vice President of Design and Marketing voor Culp Upholstery Fabrics. “Met HeiQ Allergen Tech geïntegreerd in onze stoffen, bieden we onze klanten een onderscheidende oplossing die de manier waarop mensen leven en omgaan met hun meubels echt kan verbeteren en hun dagelijks leven kan verbeteren.”

 

Over HeiQ Allergenen Tech
HeiQ Allergenen Technologie is een 100% biobased*, gepatenteerde technologie die de blootstelling aan allergenen vermindert met behulp van actieve probiotica. Deze innovatieve probiotische textieltechnologie maakt gebruik van de combinatie van prebiotica en probiotica (= “synbiotica”) die allergenen opruimt. De probiotica koloniseren textieloppervlakken met goede bacteriën, waardoor veel voorkomende allergenen in de lucht zoals huisstofmijt en allergenen van huisdieren (haar, huidschilfers, speeksel) effectief worden verminderd.

HeiQ Allergen Tech biedt een biotechnische oplossing voor allergeenreductie in thuistextiel, zoals stoffen voor matrassen, matrastoppers, beddengoed, kussenovertrekken, maar ook tapijten, vloerkleden en gestoffeerd meubilair – alles wat binnen het bereik ligt van huisstofmijt en huisdieren: kussen, bed, bank, tapijt en alle textiel in auto’s, kantoren en hotelkamers.

(*Gebaseerd op testen door derden van koolstofgehalte op biologische basis met ASTM D6866)

Over Culp
Culp, Inc. is een van ’s werelds grootste verkopers van matrasstoffen voor beddengoed en meubelstoffen voor residentieel en commercieel meubilair. Het bedrijf verkoopt een verscheidenheid aan stoffen aan zijn wereldwijde klantenbestand van toonaangevende bedrijven op het gebied van beddengoed en meubilair, waaronder stoffen die worden geproduceerd in de productiefaciliteiten van Culp en stoffen die worden ingekocht via andere leveranciers. Culp heeft productie- en inkoopfaciliteiten in de Verenigde Staten, Canada, China, Haïti, Turkije en Vietnam.